Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μανούρι τηανιτό με μέλι

Μανούρι τηανιτό με μέλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε φέτες
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
½ κούπα αλεύρι
¾ κούπας σουσάμι χοντρό και καβουρντισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μανούρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Τα πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και στο τέλος από το σουσάμι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα κανελογαρύφαλλα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε την παναρισμένη μυζήθρα και από τις δυο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.
Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Δεν πρέπει να καεί το σουσάμι γιατί πικρίζει , οπότε πρέπει να τηγανιστεί λίγο.

 Την βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη σερβίρουμε ζεστή με μέλι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά