Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαχανάκια Βρυξελλών με άρωμα λάιμ και τζίντζερ

Λαχανάκια Βρυξελλών με άρωμα λάιμ και τζίντζερ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Από μισό λάιμ θα χρειαστούμε τον χυμό του
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα τζίντζερ
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίστε τα λαχανάκια. Κόψτε τα όλα  στη μέση και αφαιρέστε τους μίσχους.
Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, τζίντζερ, λάιμ.

Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήνουμε για 10-20 λεπτά. Ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας το χοντροκομμένο καρύδι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά