Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κριτσίνια με τονοσαλάτα

Κριτσίνια με τονοσαλάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα κριτσίνια
75 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
125 γραμμάρια μαργαρίνη
75 γραμμάρια φυτίνη
45 γραμμάρια λευκό κρασί
3 γραμμάρια αλάτι
75 γραμμάρια μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
 
Για τη τονοσαλάτα
1 μικρή κονσέρβα τόνο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/2 χυμό λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 μαρούλι
λίγη ρόκα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
λίγο ξίδι για το ξέπλημα των λαχανικών


 

Εκτέλεση

Για τα κριτσίνια
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη, την φυτίνη, το λευκό κρασί, το αλάτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το κόκκινο πιπέρι και το 1 αυγό. Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε στη μικρή ταχύτητα και χωρίς να κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 7 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τυλίγουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Τη βγάζουμε και την πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα για σαν μακρόστενα κορδόνια.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Προσοχή πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.


Για τη τονοσαλάτα
Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι πλένετε και κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζετε στο μπολ που θα σερβίρετε τη σαλάτα.
Προσθέτετε το καλαμπόκι και το τόνο.

Με το σύρμα η μέσα στο σέικερ χτυπάτε τη μουστάρδα,το λάδι, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Περιχύσετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατέψτε την καλά για να μεταδοθεί το άρωμα του κάθε υλικού στα άλλα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά