Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κριτσίνια με σφολιάτα και προσούτο

Κριτσίνια με σφολιάτα και προσούτο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτας
300 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
περίπου 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
περίπου 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, καγιέν και να δοκιμάσετε


 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, με τον πλάστη ή με τα δάχτυλά σας πατικώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο στρώμα το τυρί τριμμένο με τη ζύμη.

Στη συνέχεια με τη ρόδα της πίτσας κόβουμε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια απλώνετε από μια λεπτή λωρίδα προσούτο σε κάθε λωρίδα ζύμης και μετά τις στρίβετε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά στους 200 º C μέχρι να πάρουν χρώμα τα κριτσίνια μας. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τη δεύτερη πλευρά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά