Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Kοτορυζόπιτα

Kοτορυζόπιτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 φλυτζάνια ρύζι
4 αυγά
8 φύλλα κρούστας
2 φλυτζάνια βούτυρο
Λάδι
Αλάτι
πιπέρι
1 κοτόπουλο μέτριο
2 κρεμμύδια


 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε,πλένετε και βράζετε το κοτόπουλο με δυο
ολόκληρα κρεμμύδια,αλάτι – πιπέρι.

Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί.
Μετράτε 6 φλυτζάνια ζουμί για 3 φλυτζάνια ρύζι. Βράζετε το ρύζι

στο ζουμί του κοτόπουλου. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά - μικρά κομμάτια (αφού αφαιρέσετε
προσεχτικά τα κόκαλα).Καίτε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι βούτυρο
και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί
με τα κρεμμύδια. Σχεδόν λιώνουν μαζί.

Χτυπάτε τα αυγά σε λεκάνη και ανακατεύετε το ρύζι,τα  αυγά
και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που σοτάρατε.

Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και στρώνετε τα 4 φύλλα κάτω αφού
τα βουτυρώσετε (ή λαδώνετε) ένα – ένα. Απλώνετε τη γέμιση
πάνω στα φύλλα και την στρώνετε,Την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα
φύλλα,που επίσης βουτυρώνετε (ή λαδώνετε) ένα – ένα και
κλείνετε τα φύλλα γύρω – γύρω.

Ψήνετε την κοτορυζόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά