Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα

Κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κολοκυθάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι-πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά