Κεφτεδάκια ρυζιού

by sidagi.gr
910 προβολές

Υλικά:

Για 4 άτομα

1 φλυτζάνι ρυζιού
100 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο
100 γραμμάρια χαλούμι τριμμένο
100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Δυόσμος
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο

Εκτέλεση:

Εντυπωσιάστε με τις χρυσαφένιες κροκέτες ρυζιού

Βράζουμε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε στο αυγό και στο τέλος στο μείγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προετοιμασία : 60 λεπτά
Μαγείρεμα : 20 λεπτά

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα