Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κεφτεδάκια ρυζιού

Κεφτεδάκια ρυζιού



Υλικά

Για 4 άτομα

1 φλυτζάνι ρυζιού
100 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο
100 γραμμάρια χαλούμι τριμμένο
100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Δυόσμος
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο


 

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε στο αυγό και στο τέλος στο μείγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προετοιμασία : 60 λεπτά
Μαγείρεμα : 20 λεπτά


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά