Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου



Υλικά

Για 6-8 άτομα

750 γραμμάρια φιλέτο από μπακαλιάρι ή γλώσσα
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού


 

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από τον μπακαλιάρο, τον ψιλοκόβετε και το βάζετε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Ανακατεύετε και αδειάζεται σε μύλο λαχανικών ή μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να γίνει ένα χοντροκομμένο μείγμα.

Αδειάζεται πάλι το μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και το αλατοπίπερο.
Με βρεγμένα χέρια πλάθεται κεφτέδες. Αραδιάζετε σε πιατέλα και βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα περνάτε από αλεύρι. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Μόλις «κάψει» καλά, αδειάζεται μέσα τους κεφτέδες σιγά – σιγά και τους τηγανίζετε, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά