Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κεφτεδάκια με πλιγούρι και φακές

Κεφτεδάκια με πλιγούρι και φακές



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά


 

Εκτέλεση

Σιγοβράζετε τις κόκκινες φακές να σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια όταν το νερό εξατμιστεί προσθέστε το πλιγούρι κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το πλιγούρι και η φακή.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή εστία με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το κύμινο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη φακή και το πλιγούρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ζυμάρι περίπου 10 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήστε να κρυώσει.

Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέστε με το μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε  καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια με τα χέρια σας.  
Ψεκάστε το χυμό λεμονιού πάνω από τα κεφτεδάκια  και λίγο πιπέρι.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτες λεμονιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά