Ηπειρώτικη ριζόπιτα

by sidagi.gr
669 προβολές

Υλικά:

Για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο
1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα
400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα με ρύζι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση, τα εναλλάξ με τα φύλλα.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά – σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όταν την κάνετε για να είναι αφράτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα