Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστές πιπεριές με πέστο και γαρίδες

Γεμιστές πιπεριές με πέστο και γαρίδες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το πέστο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τις γαρίδες
½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
2 πιπεριές κόκκινες - κίτρινες κομμένες στη μέση


 

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες
Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα για περίπου 6 - 7 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε τις μαγειρεμένες γαρίδες σε ένα μπολ και ανακατεύετε με τη σως πέστο. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, γεμίζετε με το μείγμα γαρίδας και σερβίρετε.

Για το πέστο
Χτυπάμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά