Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστές πατάτες με τόνο και τυρί

Γεμιστές πατάτες με τόνο και τυρί



Υλικά

Για 4-6 άτομα

8 μεγάλες πατάτες (περίπου 2 1/4 κιλά)
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (1/4 ραβδί), λιωμένη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κούπες τονοσαλάτα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ (περίπου 112 γραμμάρια


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Καθαρίζετε κάθε πατάτα με αρκετό νερό και ένα σφουγγάρι ίσα ίσα να φύγει το περιττό χώμα. Βάλτε τις πατάτες άμεσα στο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και το μαχαίρι διαπερνά εύκολα τις πατάτες, περίπου 50 λεπτά.

Κρατάτε προθερμασμένο τον φούρνο.
Μεταφορά σε ένα ράφι σχάρας μέχρι να κρυώσει αρκετά, περίπου 10 λεπτά.
Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και βγάζετε τη σάρκα της πατάτας, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό πάχος.

Κρατήστε την σάρκα της πατάτας για άλλη χρήση.
Βουρτσίστε τα εσωτερικά των πατάτες με το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Επαναλαμβάνετε και από την εξωτερική πλευρά της πατάτας. Ξανά βάζετε τις πατάτες στον φούρνο και φουρνίζετε για 2 – 3 λεπτά το πολύ.
Χωρίστε την τονοσαλάτα ομοιόμορφα μεταξύ στις πατάτας και πασπαλίστε το καθένα με τυρί. Τοποθετήστε στην σχάρα και ψήστε μέχρι τον τόνο και το τυρί μέχρι να λιώσει, περίπου 4 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά