Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστές πατάτες με καπνιστό σολομο και χαβιάρι

Γεμιστές πατάτες με καπνιστό σολομο και χαβιάρι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

8 πατάτες (περίπου 2 1/4 κιλά), καλά πλυμένες
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
112 γραμμάρια σε λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
4 κουταλάκια του γλυκού χαβιάρι (προαιρετικά)


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Καθαρίζετε κάθε πατάτα με αρκετό νερό και ένα σφουγγάρι ίσα ίσα να φύγει το περιττό χώμα. Βάλτε τις πατάτες στο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και το μαχαίρι διαπερνά εύκολα τις πατάτες, περίπου 50 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις πατάτες στο πάγκο της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και βγάζετε τη σάρκα της πατάτας, αφήνοντας περίπου 1/2 εκατοστό πάχος.

Κρατήστε την σάρκα της πατάτας για άλλη χρήση.
Βουρτσίστε τα εσωτερικά των πατάτες με το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ξανά βάζετε τις πατάτες στον φούρνο για 2 – 3 λεπτά το πολύ.
Στη συνέχεια γεμίζετε τις πατάτες με ίσες μερίδες από σολομό, κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χαβιάρι και σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά