Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστά πουγκιά με φύλλο κρούστας και μανιτάρια

Γεμιστά πουγκιά με φύλλο κρούστας και μανιτάρια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο  φύλλο κρούστας
1 ραβδί ανάλατο βούτυρο
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι  
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα


 

Εκτέλεση

Λιώστε 1/2 ραβδί βουτύρου σε ένα μπολ.  Αφήνετε στην άκρη για το βουτύρωνα των φύλλων.
Λιώστε 1/2 βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.

Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχτε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.  
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντάς το κάνοντας ένα μικρό πουγκί.
Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Πηγή : thepioneerwoman.com


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά