Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστά αβοκάντο με χτένια και γαρίδες

Γεμιστά αβοκάντο με χτένια και γαρίδες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 ώριμα Αβοκάντο κομμένα στη μέση
Χυμός μισού λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
8 μεγάλες γαρίδες
500 γραμμάρια χτένια κατεψυγμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μπολάκι σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα
6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε  το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το ηλιέλαιο, το πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες μαζί με τα χτένια και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά μέσα στο μείγμα της σάλτσας του σκόρδου.

Βγάζετε τις γαρίδες και τα χτένια από την μαρινάδα τους και τις τοποθετείτε σε τηγάνι χωρίς λάδι να μαγειρευτούν για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, Γεμίζουμε τα αβοκάντο με το μείγμα γαρίδας, πασπαλίζουμε λίγους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά