Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος



Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια γαύρο
250 γραμμάρια χοντρό αλάτι
2 λεμόνια τον χυμό τους ή 70 ml ξίδι
100 ml λάδι
κόκκους από μαύρο ή κόκκινο πιπέρι
φύλλα δάφνης
δεντρολίβανο


 

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τον γαύρο το κεφάλι μαζί με την ραχοκοκαλιά κια στη συνέχεια πλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίξει καλά και μετά τον ρίχνουμε σε ένα μπολ με αλάτι χοντρό. Αφήνουμε τον γαύρο στο αλάτι για τουλάχιστον 2 ώρες.   

Στην συνέχεια τον βγάζουμε από το αλάτι και τον βάζουμε μέσα στον χυμό λεμονιού ή στο ξίδι για 2 ώρες περίπου.
Αφαιρούμε στην συνέχεια το λεμόνι ή το ξίδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, αφήνοντάς το να μαριναριστεί για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά