Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φθινοπωρινή κολοκυθόσουπα με μήλο και πράσο

Φθινοπωρινή κολοκυθόσουπα με μήλο και πράσο



Υλικά

Για 2 - 4 άτομα

250 γραμμάρια κολοκύθα σε κύβους  
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μήλο αποφλοιωμένο και κομμένο σε κύβους
250 γραμμάρια πράσα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο  
25 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 Πρέζα κανέλα
Λίγο γιαούρτι και μαϊντανό για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι σοτάρετε ελαφρά για ένα λεπτό. Προσθέστε το πράσο, την κολοκύθα κομμένη σε ψιλά καρέ και το κύμινο σε σπόρους. Τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.  
Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τον ζωμό λαχανικών.

Σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το τριμμένο μήλο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέστε μια πρέζα κανέλα και αφαιρέστε από την εστία. Ανακατέψτε με ένα μπλέντερ χειρός ή κανονικό. Σερβίρετε την κολοκυθόσουπα βελουτέ μαζί με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά