Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φρέσκα κριτσίνια του Γιώργου

Φρέσκα κριτσίνια του Γιώργου



Υλικά

Για 4-6 άτομα

3000 γραμμάρια Αλευρι μαλακο            
1100 γραμμάρια Νερο                            
100 γραμμάρια Μαγια                            
45 γραμμάρια Μπεικιν πάουντερ                   
45 γραμμάρια Αλατι                               
400 γραμμάρια Ζαχαρη                            
400 γραμμάρια Φυτικοβουτυρο
400 γραμμάρια Ηλιελαιο


 

Εκτέλεση

Υπέροχα και μυρωδάτα σπιτικά κριτσίνα με φυστικοβούτυρο από το φίλο μας Γιώργο!

Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι, το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο μαζι με το φυστικόβουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα. Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.

Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.

Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα. Καλη σας επιτυχια!!!
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά