Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φασολάκια ογκρατέν

Φασολάκια ογκρατέν



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένο ξερό ψωμί (μείγμα για κρούστα)
½ κούπα γαλέτα
9 κουταλιές γλυκού ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι)
2 κιλά φασολάκια καθαρισμένα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια (1 λίτρο) πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  180 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τα τρίμματα ψωμιού σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και να λιώσει σε μέτρια φωτιά μέχρι κάψει. Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση περίπου 3 λεπτά.
Όταν τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια είναι έτοιμα, απομακρύνετε το τηγάνι. Προσθέστε τα τρίμματα ψωμιού στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε μια φορά.

Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνέχεια για 1 λεπτό.
Προσθέστε το γάλα προσθέτουμε το αλάτι, και σιγοβράζουμε. Μέχρι να πήξει λίγο, περίπου 1 έως 2 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά