Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Διαιτητική ομελέτα

Διαιτητική ομελέτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια σπαράγγια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ως εξής: Πετάμε το πίσω κομμάτι και κρατάμε αυτό που έχει το κεφάλι.

Αμέσως μετά τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε και τα σπαράγγια. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με κρασί.

Όταν απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε λίγο νερό και τα βράζουμε, μέχρι να εξαντληθεί και το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι.

Χτυπάμε καλά τα αυγά, ρίχνοντας μέσα ένα κουταλάκι αλεύρι,άνηθο,αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά.Τη γυρίζουμε από την άλλη και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά