Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αυγά ποσέ με σπαράγγια

Αυγά ποσέ με σπαράγγια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα αυγά ποσέ
Αυγά
Ξύδι
Αλάτι

Για τα σπαράγγια
1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)


 

Εκτέλεση

Για τα αυγά ποσέ
Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου και προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. και το ρίχνουμε αργάκαι με προσοχή μέσα στο νερό. Δεν το κουνάμε ή το πειράζουμε μέχρι να γίνει. Βγάζουμε το αυγό με τρυπητό κουτάλι.

Για τα σπαράγγια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Τέλος σερβίρουμε τα σπαράγγια με τα αυγά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά