Αυγά με κριθαράκι και σπανάκι

by sidagi.gr
509 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι κριθαράκι
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
400 γραμμάρια ή 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ή φρέσκο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια καπνιστό τυρί
2 αυγά
κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο
αποξηραμένα εστραγκόν
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και χορταστικό πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Ξεπλύνετε το κριθαράκι με κρύο νερό, στραγγίστε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και  προσθέστε το βούτυρο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να τραβήξει τα υγρά του  για  περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,  ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι,  τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Τρίβετε το τυρί στην χοντρή επιφάνεια του τρίφτη και αφήνετε στην άκρη.
Ανακατεύετε τα λαχανικά και το μισό τυρί, προσθέστε το κρυθαράκι και ανακατεύετε καλά.

Στη συνέχεια σπάστε δύο αυγά σε τηγάνι και μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα αυγά πάνω από τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τοποθετείτε σε φούρνο και ψήνετε στους 180 ° C. Τέλος αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα