Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αυγά με φωλιές από μαρέγκα

Αυγά με φωλιές από μαρέγκα



Υλικά

Για 2 άτομα

2 αυγά χωριστά κρόκοι - ασπράδια
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα


 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και τοποθετείτε το ράφι στη μέση.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά κομμάτια του κρόκου αυγού στα λευκά.

Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα πολύ καθαρό μπολ του μίξερ. Προσθέστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι στα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, όταν αρχίσει να γίνεται λευκό το μείγμα, από την χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σιγά- σιγά αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα, έως ότου διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες κορυφές και γίνει σφικτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά 4 φορές. φορές προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και φτιάχνετε 2 φωλιές με μια γούβα στη μέση. Ψήνετε για 3 λεπτά. Μέσα στη μικρή γούβα ρίχνετε το κάθε ένα κρόκο αυγού και ψήνετε στους 220 με αντιστάσεις για άλλα 3 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά