Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αυγά φωλιές με σπανάκι και μυρωδικά

Αυγά φωλιές με σπανάκι και μυρωδικά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 μικρά κρεμμύδια, (κόκκινο ή λευκό) κομμένα σε λεπτές φέτες
φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
250 γραμμάρια σπανάκι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο σφολιάτας
12 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα
4 μεγάλα φρέσκα αυγά
αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε μαζί το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σοτάρετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα τηγάνι μέχρι να μαραθεί.
Γυρίστε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε σε τέσσερα τετράγωνα. Μεταφέρετε τα φύλλα σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα μαχαιράκι απλώστε λίγο από το τυρί κρέμα σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας.
Στη συνέχεια μοιράζετε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα από το σπανάκι σε κάθε φύλλο σφολιάτας.

Μετά κάνετε μια γούβα στη μέση και σπάστε σε κάθε φύλλο σφολιάτας από ένα αυγό.
Ψήστε για περίπου 20  λεπτά μέχρι να ασπρίσει το αυγό και σφολιάτα να φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και τα υπόλοιπα βότανα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καλά σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά