Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Asparagus gruyère tart

Asparagus gruyère tart



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Λίγο αλεύρι
500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
1 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 κιλό σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ορθογώνιο με διαστάσεις 40 × 25 εκ. . Κόβετε τις άκρες. Τοποθετήστε το φύλλο σε ένα ταψί.  Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια. Τοποθετήστε τα όλα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Αλείψτε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά