Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί



Υλικά

Για 2-4 άτομα

340 γραμμάρια  καρδιές αγκινάρας (8 έως 10 μικρές καρδιές)
1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι νερό
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο  τσίλι


 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Τοποθετήστε το σκόρδο, τη δάφνη, πιπέρι και κόκκινο τσίλι στο πάτο του  βάζου. Στη συνέχεια ρίχνετε τις καρδιές αγκινάρας μέσα στο βάζο και συμπληρώνετε με το ζεστό υγρό. Ανακατεύετε λίγο με ένα πιρούνι και καλύψτε τις αγκινάρες με το λάδι.

Κλείνετε το βάζο με το καπάκι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.  Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά