Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αγκινάρες λεμονάτες

Αγκινάρες λεμονάτες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

16 αγκινάρες
4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο (θα το λιώσουμε)
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμες αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε 1 σκελίδα σκόρδο,1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού,4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν τη βγάλουμε αφαιρούμε τη δάφνη από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Το κρύο ορεκτικό μας είναι έτοιμο.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 150 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.8
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά