Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 χταπόδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Ρίγανη


 

Εκτέλεση

Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο . Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.

Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λαδορίγανη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά