Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουπιές με ελιές και σπανάκι

Σουπιές με ελιές και σπανάκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος
4 κουταλιές της σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κιλό σουπιές
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο


 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σουπιές από το κεντρικό κόκκαλο και το μελάνι τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις σουπιές και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το κρασί, το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τον δυόσμο και το μάραθο.

Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές με φρέσκια λαγάνα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά