Ρύζι με κάππαρη και ελιές

by sidagi.gr
599 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
½ φλιτζάνι κάππαρη

Εκτέλεση:

Πλούσιο ορεκτικό με απλά και εύκολα υλικά

Σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, την πιπεριά πράσινη, πιπεριά Φλωρίνης.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, της πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κάππαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Κατόπιν σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να «πιει» τα υγρά του για άλλα περί που 10 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα