Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρύζι με κάππαρη και ελιές

Ρύζι με κάππαρη και ελιές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
½ φλιτζάνι κάππαρη


 

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, την πιπεριά πράσινη, πιπεριά Φλωρίνης.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, της πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κάππαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Κατόπιν σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να «πιει» τα υγρά του για άλλα περί που 10 λεπτά.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά