Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ριζότο με αρακά

Ριζότο με αρακά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή Καρολίνα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς  για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά