Ρεβιθοκεφτέδες | sidagi.gr
Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό ρεβίθια
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
τριμμένος δυόσμος
τριμμένη μαντζουράνα
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


 

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε μουλιάζουμε τα ρεβίθια
Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα


Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά