Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψητά φασόλια με μαϊντανό

Ψητά φασόλια με μαϊντανό



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
     
 


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με νερό ρίχνετε φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν.
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν.

Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα.

Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα πλένετε με κρύο νερό να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα βάζετε πάνω από τα φασολάκια.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι

Σερβίρεται με χωριάτικο ψωμί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά