Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Νηστίσιμη καρυδόπιτα

Νηστίσιμη καρυδόπιτα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι μπράντι
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες – ξανθές


 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι,  κανέλα και το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινο μπολ και ρίχνετε το λάδι.
Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι, το ξύσμα.

Ανακατεύετε καλά και βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, βάζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με χοντροκομμένα κομμάτια καρύδα, σταφίδες μαύρες και ξανθές.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.3
(15 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά