Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
3 κιλά μύδια
1 κουταλάκι φρέσκο άνηθο


 


 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο
Σε ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα τα ασπρίζουμε
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κρασί
Τα βάζουμε να κοχλάξουν

Τότε προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας (υποχρεωτικά)
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια

Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε
Κινείστε δυναμικά την κατσαρόλα να πάρουν όλα τα μύδια τους χυμούς και τα αρώματα
Ρίχνετε άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά