Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χοιρινό φιλέτο πανέ με σώς

Χοιρινό φιλέτο πανέ με σώς



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα φιλέτα
2 χοιρινά φιλέτα, κομμένο σε 4 κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
2 αυγά για το άλειμμα
περίπου 3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

Για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τουρσί
1 ή 2 τζαλαπένο πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι καγιέν
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα


 

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε 4 κομμάτια, με 2 φύλλα μεμβράνης  καλύπτουμε το κάθε κομμάτι φιλέτου και το χτυπάμε δυνατά μέχρι να πλατύνει.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.

Βάζουμε τα φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το  αυγό και καλύπτουμε τα φιλέτα με το μείγμα αυγού.
Ρίχνουμε τα φιλέτα μέσα στη γαλέτα και πασπαλίζουμε να καλυφθεί όλο το φιλέτο.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Στη συνέχεια κόβουμε σε κομματάκια τις πίκλες μαζί με την πιπεριά., το ίδιο κάνουμε και με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα με λιωμένο βούτυρο με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας .
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε καυτό λάδι τα φιλέτα και τα μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα βάζουμε σε ζεστό μέρος στον φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως.

Πηγή : foodwishes.com


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά