Τιλάπια παπιγιότ με άνηθο και καρότα

by sidagi.gr
517 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φιλέτα τιλάπιας (140 γραμμάρια το καθένα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πατάτες για το γαρνίρισμα
Λαδόκολλα
Αλουμινόχαρτο
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θρεπτικό ψάρι για όλη την οικογένεια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι.
Κόψτε ένα φύλλο λαδόκολλας σε τέσσερα τετράγωνα, επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια βάζετε το αλουμινόχαρτο πάνω από τη λαδόκολλα και τοποθετήστε 3 φέτες λεμόνι μέσα σε κάθε φύλλο λαδόκολλας και τοποθετήστε από πάνω τα φιλέτα τιλάπιας.

Απλώστε τις υπόλοιπες φέτες λεμόνι πάνω απ’ τα φιλέτα. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα υλικά (καρότο τριμμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Διπλώστε τη λαδόκολλα σε φάκελο και βάζετε για ψήσιμο στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα