Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ταλιατέλες με δενδρολίβανο και αμύγδαλα

Ταλιατέλες με δενδρολίβανο και αμύγδαλα



Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 φλιτζάνι πάστα μαύρης ελιάς
3/4 φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα
5 φιλετάκια αντζούγιας ξαρμυρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
2 κουταλιές του γλυκού δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, να βράσει.



Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες,ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν.
 


Θα χρειαστούν 6-8 λεπτά.



Ενώ βράζουν οι ταλιατέλες βάζουμε στο μούλτι την πάστα ελιάς,τα αμύγδαλα, τα φιλετάκια αντζούγιας, το δενδρολίβανο,την κάππαρη και το ελαιόλαδο.



Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογεννές μείγμα.



Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και το σκόρδο.
 


Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
 


Χρησιμοποιώντας μια σουρωτή κουτάλα μεταφέρουμε τις ταλατιέλες στο τηγάνι.
 


Ρίχνουμε στο τηγάνι και το πέστο ελιάς και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
 


Οι ταλιατέλες μας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
 


Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με πεκορίνο, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά