Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπανακόπιτα με αυγό

Σπανακόπιτα με αυγό



Υλικά

Για 4 άτομα


1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές της σούπας παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ½ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
8 αυγά
2 λουκάνικα χοιρινά φρέσκα
60 ml ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Βάζουμε το φρέσκο σπανάκι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί στα υγρά που βγάζει. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, δεν το μαγειρεύουμε το αφήνουμε να ξεπαγώσει και το στύβουμε με τα χέρια μας καλά.  Μετά το αδειάζουμε σε ένα μπολ (το κατεψυγμένο ή το φρέσκο σπανάκι που  έχουμε ατμίσει) και προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο κρασί, αλάτι (με προσοχή, διότι τα λουκάνικα είναι ήδη αλμυρά) και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρές φωλιές και σπάμε εκεί μέσα τα αυγά προσεκτικά.
Σκορπάμε ενδιάμεσα τα κομματάκια λουκάνικου, πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι και μπρόκολο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε να είναι τα αυγά μας.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά