Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπαγγέτι με χταπόδι

Σπαγγέτι με χταπόδι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
500 γραμμάρια σπαγγέτι
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές. Βάζουμε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3 με 4 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά.Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ένα κουτάλι αλάτι.Ανοίγουμε το μάτι στους 9 βαθμούς. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και στραγγίζουμε τα νερά με ένα σουρωτήρι.
Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2 λεπτά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά