Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπαγγέτι με τόνο, αντζούγιες και ελιές

Σπαγγέτι με τόνο, αντζούγιες και ελιές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

375 γραμμάρια σπαγγέτι
425 γραμμάρια τόνο σε λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
800 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτες κονκασέ  
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
 


 

Εκτέλεση

Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μετά από πακέτο κατευθύνσεις, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε και ρίξτε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Ανακατέψτε τα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και αφαιρέστε την κατσαρόλα απ’ το μάτι της κουζίνας.

Στη συνέχεια στραγγίξτε τον τόνο απ’ το λάδι και κρατήστε 2 κουταλιές σούπας απ’ το λάδι του τόνου σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Ρίχνετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, τα φιλέτα αντζούγιας, τον τόνο και το τσίλι.
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος προσθέστε τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με τις ελιές ψιλοκομμένες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά