Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπαγγέτι με σάλτσα ροκφόρ και μπέικον

Σπαγγέτι με σάλτσα ροκφόρ και μπέικον



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
100 γραμμάρια μπέικον
Ένα φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό
Δύο αυγά
150 γραμμάρια παρμεζάνα
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια blue cheese
Δέκα κλωννάρια σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, χωρίς να βράσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ταυτόχρονα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα, προσθέτοντας το blue cheese σε κομματάκια.

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο παρμεζάνα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά