Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά

Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
 

για τη μαρινάδα:
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
250 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Υλικά για 2 άτομα.


 

Εκτέλεση

Πλένουμε το φιλέτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.

Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.

Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.

Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.

Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούβλα με φρέσκες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά