Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουβλάκια με γαρίδες και ρύζι

Σουβλάκια με γαρίδες και ρύζι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
1 κούπα ρύζι σπυρωτό


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουμε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μην καούν τα σουβλάκια μας.
Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.

Στη συνέχεια περνάτε τις γαρίδες μέσα από τα ξύλινα σουβλάκια και πασπαλίζετε με το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου στη τρίτη σκάλα θερμότητας και τοποθετείτε μια σχάρα στο φούρνο στο δεύτερο ράφι. Βάζετε τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα και ψήνετε για 5 -7 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα βράζετε το ρύζι με 2 κούπες νερό για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε το ρύζι και σερβίρετε με τα σουβλάκια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά