Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια σως

Σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια σως



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα σουβλάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
Χυμό από 3 λεμόνια , καθώς και το ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
4 μικρές κόκκινες πιπεριές , κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το τζίντζερ , το μέλι , το χυμό λεμονιού και τη σόγια  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως. Κόβετε το κοτόπουλου σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα  ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά