Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σολομός με τζατζίκι

Σολομός με τζατζίκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τον σολομό
4 φέτες καπνιστό σολομό
1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το τζατζίκι
½ κιλό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 αγγούρι
3 σκέλίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για τον σολομό
Στύβετε το χυμό από το ένα λεμόνι και ξύσμα από άλλο 1 λεμόνι. Χτυπάτε σε μίξερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.

Στη συνέχεια σερβίρουμε με δροσερό τζατζίκι.


Για το τζατζίκι
Παίρνουμε έναν τρίφτη και περνάμε από το χονδρό μέρος του το σκόρδο.
Από το χονδρό μέρος του τρίφτη, τρίβουμε και το αγγούρι και το στραγγίζουμε ώστε να φύγουν τα ζουμιά του.

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το αγγούρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά