Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα

Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα



Υλικά

Για 2-4 μερίδες

500 γραμμάρια μακαρόνια
300 γραμμάρια φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
20ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κανέλλα ξύλο
πιπέρι μαύρο τριμμένο
Λίγο ζάχαρη
αλάτι
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 κοταλιά της σούπας δενδρολίβανο


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Σε μία άλλη μικρή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο.

Ρίχνετε την τομάτα, την πορτοκαλόφλουδα, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο προτού ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίχνετε την κανέλα και το πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αναμιγνύετε με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρετε σε ρηχά πιάτα γαρνίροντας προαιρετικά με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά