Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σφυρίδα λαδολέμωνο

Σφυρίδα λαδολέμωνο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
350 γραμμάρια σφυρίδα
1/2 κούπα λάδι
3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 


 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετούμε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε από πάνω το ψάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.

Αλείφουμε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει. Ρίχνουμε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνουμε και το βάζουμε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.

 

Συνοδέψτε το με σαλάτα με πράσο, σελινόριζα και μαγιονέζα.

ΑΒ Click2shop app: Ψωνίστε τώρα online από το κινητό σας


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά