Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρύζι με τόνο

Ρύζι με τόνο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το ρύζι
2 κούπες ρύζι για πιλάφι
1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλιά αλάτι

Για τη σάλτσα
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
1 κουταλιά βούτυρο
400 γραμμάρια μανιτάρια
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά λεμόνι
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κουταλιά κάρυ
1 φλούδα λεμονιού
αλάτι - πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζουμε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάραμε, βάζουμε το αλεύρι.

Στο λάδι του τόνου, βάζουμε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κάρυ, τα ρίχνουμε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.

Προσθέτουμε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Ετοιμάζουμε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνουμε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Το καλουπώνουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά