Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρόστο κατσαρόλας

Ρόστο κατσαρόλας



Υλικά

1 κιλό κρέας μπούτι
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Μισή κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Αξίζει τον χρόνο να περιμένετε για να έχετε αυτό το τρυφερό κρέας μοσχαριού στο πιάτο!

 

Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και βάζουμε μέσα κομματάκια από σκόρδο, τα οποία έχουμε αλατίσει. Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι. Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι.

 

Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας.

 

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.4
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά